Γεωργιάδης: Το να μοιράζουμε αέρα κοπανιστό δεν δείχνει σεβασμό προς τα στελέχη των ΕΔ

georgiadis

«Όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά την επιστροφή των αναδρομικών», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση γνωριμίας μαζί τους.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε επιστρέψει το 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς και τώρα θα είχε επιστρέψει και το υπόλοιπο 50%. Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου είχε δεσμευθεί για την άμεση καταβολή του ωστόσο δεν κράτησε το λόγο της και έδειξε ασυνέπεια. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι για να τηρούνται και όχι να παραβιάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι παρά τις πολύ μεγάλες μειώσεις στις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το αξιόμαχο ευτυχώς δεν έχει πληγεί μέχρι σήμερα και η ετοιμότητα βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα χάρη στην αυτοθυσία, την επινοητικότητα και την εργατικότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχολίασε δε ότι το λεγόμενο «δώρο των Χριστουγέννων» που δίνει ο κ. Καμμένος αυτό δίνεται κάθε χρόνο. «Το να μοιράζουμε αέρα κοπανιστό δεν δείχνει σεβασμό προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εξοπλισμών μετά την «διαφαινόμενη ανατροπή» στην ισορροπία στο Αιγαίο εξαιτίας της απόφασης της Τουρκίας να προχωρήσει στην προμήθεια των αεροσκαφών F-35.

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2013 υπήρχε πρόνοια σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες δεν είναι ίδιες με το 2017. Η περιοχή μας φλέγεται, το κυπριακό βρίσκεται σε εξέλιξη, η Τουρκία υπερεξοπλίζεται. Σύγκριση με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ όπως την Ολλανδία και το Βέλγιο δεν μπορεί να γίνεται.Η ΕΕ πρέπει όχι μόνο ρητορικά αλλά στην πράξη να αναγνωρίσει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά της σύνορα. Είναι προς το συμφέρον των εταίρων να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή, παρατήρησε.

Θα διεκδικήσουμε στο πλαίσιο του προγράμματος και με βάση την πολιτική που θα ακολουθήσουμε άλλους στόχους, συμπλήρωσε σχετικά.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση έναντι των οποιωνδήποτε προκλήσεων από την απέναντι πλευρά». Η κατάσταση στην περιοχή είναι ρευστή. Κάθε φορά που ο κ. Ερντογάν αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης, η κύρια στόχευσή του είναι στην ανατολική πλευρά της Τουρκίας – στη Μοσούλη και στα όσα διαδραματίζονται εκεί- παρά στο Αιγαίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί ή να μην μας ενοχλεί. Το αντίθετο. Αν αμφισβητηθεί η συνθήκη της Λωζάνης θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, προειδοποίησε. Ο κ. Ερντογάν παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Είναι προφανές ότι η Τουρκία για εσωτερικούς λόγους ψάχνεται για καυγά. Δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε σε καυγά. Δεν θα είναι το εξυπνότερο να παρασυρθούμε. Δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε. Η ισχύς πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση ανέφερε χαρακτηριστικά,.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο κυπριακό ο κ. Γεωργιάδης αφού ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαρκή επαφή με τον πρόεδρο της κυπριακής

Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η ΝΔ θέλει τη λύση στο κυπριακό μέσα στα εθνικά πλαίσια και όχι μία οποιαδήποτε λύση.

Εξάλλου ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν έχω σκοπό να μετατρέψω τον τομέα ‘Αμυνας σε πεδίο αντιπαράθεσης με τον κ. Καμμένο. Ο Τομέας ‘Αμυνας χρειάζεται ψυχραιμία και υπευθυνότητα γιατί είναι ένας κρίσιμος τομέας που αφορά όλους τους Έλληνες και που ένα οποιοδήποτε σφάλμα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τις επόμενες γενιές. Θα κινηθούμε μεγάλη ταχύτητα για να παράξουμε και να συνεχίσουμε το άξιο έργο των προκατόχων μας».

Ωστόσο κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ρ/σ real FM, o κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι «ο κ. Καμμένος είναι υπουργός Άμυνας της Ελλάδας και για αυτό πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός στο τι λέει. Οι δηλώσεις του δεν αρμόζουν σε έναν υπουργό Άμυνας μιας χώρας, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Παράλληλα δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλα αυτά τα χρόνια κατηγορούσε οποιονδήποτε για εθνικισμό, εθνοκαπηλία κλπ, δεν είπε ούτε μια κουβέντα για αυτή τη συνέντευξη του κ. Καμμένου. Φαντάζεστε να είχα δώσει μια τέτοια συνέντευξη εγώ;»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας ο τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε ότι «η κατάσταση στα ΕΑΣ και στην ΕΑΒ ήταν πολύ καλύτερη απ ότι είναι σήμερα. Ο κ. Ήσυχος δεν υλοποίησε τη συμφωνία με τους θεσμούς. Η ΕΑΣ πάει για κλείσιμο και η ΕΑΒ βρίσκεται σε πολύ τραγική κατάσταση. Η

πορεία της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας προς την ολοσχερή καταστροφή. Η ΝΔ τηρεί στάση αναμονής έναντι των ρυθμίσεων που ανήγγειλε ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή για το θέμα.

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε ότι είναι ένα πολύ μπλεγμένο θέμα. Η ΝΔ επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα χρειάζεται τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα εξασφαλίσει τη λειτουργία τους, πρόσθεσε.

Για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 χρόνια ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος ενημέρωσε για τη γνώμη των Επιτελείων, λόγω της μείωσης απόδοσης των κλάσεων στρατευσίμων και για την επιθυμία του να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε, δήλωσε ότι εφόσον τα επιτελεία το κρίνουν σκόπιμο και ο υπουργός το φέρει στη Βουλή, η Ν.Δ. θα στήριζε μια τέτοια πρωτοβουλία. Στη συνέχεια υπήρξαν διαδοχικές διαψεύσεις από κυβερνητικά στελέχη και τελικά, απεσύρθη, σχολίασε επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ θα εξετάσει και θα στηρίξει πρωτοβουλίες υπό το πρίσμα του εθνικού συμφέροντος.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ανέφερε:

Ισχύει η δέσμευση της ΝΔ για τροποποίηση του άρθρου 86 του συντάγματος στο πλαίσιο της αναθεώρησης του. Το 2007 δεν ήταν στα υπό αναθεώρηση άρθρα. Άλλη η περίοδος 88-90. Το άρθρο 86 οδήγησε σε πολύ μεγάλη κατάχρηση.
Η ΝΔ τάασεται υπέρ του θεσμού της εφεδρείας.
Η ΝΔ τάσσεται υπέρ της εκπροσώπησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να παρουσιάζονται τα αιτήματα τους. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος έκφρασης τους χωρίς να επηρεάζεται η πειθαρχία και το αξιόμαχο. Η τροπολογία της κυβέρνησης μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε φαγωμάρα, εκτίμησε.
Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Καστελόριζο κρίθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλη την παρούσα χρονική στιγμή.
Συνεχίζεται η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά όσον αφορά στις διεθνείς συνεργασίες της χώρας.
Όταν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια για οτιδήποτε, ο φάκελος θα διαβιβάζεται στη δικαιοσύνη.
Ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι «ήθελα να εξοφλήσω το χρέος του υπουργείου Υγείας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις αερομεταφορές ασθενών» ωστόσο «δει δη χρημάτων…» ενώ εξήρε τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού και εξέφρασε την ευχή να μην μεγαλώσει το πρόβλημα το 2017.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, Τάσος Δημοσχάκης και ο υποστράτηγος Πεζικού Κωνσταντίνος Κωττάκης.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ARXEIO, ΑΡΘΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, MEDIA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δεκέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Beatbox Radio Europe Streaming

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy  

Αρέσει σε %d bloggers: